In دسته‌بندی نشده

جُلّاب یکی از نوشیدنی های سنتی است که برای کاربردهای فراوانش همواره ساخته و نگهداری می شده است. دکتر جزایری در مجموعه ارزشمند زبان خوراکیها درباره این نوشیدنی می گوید:

جلاب با ضم جیم و تشدید لام، یکی از شربتهای قدیمی است که از ساخته های دارو سازان سنتی ایران جهت تقویت قلب و درمان خفقان و مالیخولیا و امثال آنها استفاده شده و دستور ساختن آن چنین بود. یک من نبات سفید یا شکر را گرفته، با سه من گلاب روی آتشی ملایم می جوشاندند و کف آن را می گرفتند تا میزان آن به نصف برسد. بعد دو گرم زعفران را در کمی گلاب ساییده و در آن می ریختند و بعد آن را در یک شیشه سر بسته ریخته و نگهداری می کردند. در موقع مصرف آن را با یکی از عرقهای بید مشک یا عرق کاسنی مخلوط کرده و در آن تخم شربتی، یا تخم ریحان یا اسفرزه ریخته می نوشیدند.

توصیه شده است که زنان باردار، بیماران دیابتی و افرادی که به اسهال مبتلا هستند از نوشیدن جلاب صرف نظر نمایند.

خرید زعفران مرغوب از فروشگاه گیلان دارو

نوشیدنی زعفران
نوشته های اخیر

یک نظر بدهید

Contact us

جهت ارتباط با ما می توانید به این آدرس ایمیل ارسال نمایید

قابل خواندن نیست؟ تغییر متن. captcha txt

نوشتن را شروع کنید و اینتر را بزنید